The Clash

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23174 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



The Clash

The Clash
Oslo, 1980
Oslo, 1980
Základní informace
Původ Anglie Londýn, Anglie
Žánry Punk rock
Reggae
Rock
Aktivní roky 1976-1986
Vydavatel CBS Records
Příbuzná
témata
The 101ers, London SS, Big Audio Dynamite, Havana 3am, The Latino Rockabilly War, The Pogues, The Mescaleros, Carbon/Silicon, The Good, the Bad and the Queen
Web www.theclashonline.com
Členové
Joe Strummer
Mick Jones
Paul Simonon
Topper Headon
Dřívější členové
Nick Sheppard
Keith Levene
Pete Howard
Terry Chimes
Vince White
Rob Harper

The Clash byla britská punková kapela, která existovala mezi lety 1976 a 1986. Jde o jednu z nejznámnějších kapel první vlny punku v 70. letech. The Clash ve své hudbě spojovali punk, reggae a mnoho dalších hudebních stylů. Kapela se proslavila také svými neobvykle živelnými koncerty.

Od svých počátků byla kapela trochu vzdálená ostatním podobným kapelám, ať už hudebním nadáním svých členů nebo jejich texty. Vášnivý politický idealismus v textech Joe Strummera a Micka Jonese kontrastoval s nihilismem Sex Pistols a jednoduchostí The Ramones. Album London Calling z roku 1979 je považováno za jedno z nejlepších alb historie a časopis Rolling Stone jej vyhlásil albem 80. let, ačkoliv vyšlo na konci roku 1979.

Styl a hudba The Clash ovlivnila obrovské množství dalších kapel, ať už hrající punk, nebo ne. V roce 2003 byli The Clash uvedeni do Rock and Roll Hall of Fame.

Obsah

Členové

Klasická sestava

  • Joe Strummer - kytara, zpěv (1976-1985)
  • Mick Jones - kytara, zpěv (1976-1983)
  • Paul Simonon - baskytara, zpěv (1976-1985)
  • Topper Headon - bicí (1977-1982)

Ostatní členové

  • Keith Levene - kytara (1976)
  • Nick Sheppard - kytara (1983-1985)
  • Vince White - kytara (1983-1985)
  • Terry Chimes - bicí (1976-1977, 1982)
  • Rob Harper - bicí (1976)
  • Pete Howard - bicí (1983-1985)

Diskografie

  • The Clash (1977)
  • Give 'Em Enough Rope (1978)
  • London Calling (1979)
  • Sandinista! (1980)
  • Combat Rock (1982)
  • Cut the Crap (1985)

Literatura

  • Pat Gilbert: Clash. Smrt nebo sláva. Volvox Globator, Praha 2007


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!