Charles Bronson

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23174 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

  • Přidal/a: anonymous
  • Datum přidání: 20. srpna 2008
  • Zobrazeno: 1824×

Příbuzná témata



Charles Bronson

Charles Bronson, vlastním jménem Charles Dennis Buchinsky, (3. listopadu 1921, Ehrenfeld, Pensylvánie – 30. srpna 2003, Los Angeles) byl americký filmový herec, většinou představitel drsných chlapíků. Jeden ze Sedmi statečných.

Charles Bronson v roce 1973.
Charles Bronson v roce 1973.

Narodil se v Ehrenfeldu v Pensylvánii jako jedenácté z 15 dětí litevských emigrantů. Jako jediný z rodiny vystudoval vysokou školu, ale nejdříve pracoval jako horník spolu se svými bratry. Teprve po válce studoval herectví a začal v divadle Pasadena Playhouse, kde se seznámil s režisérem Henrym Hathawayem, který mu nabídl první filmovou roli. Opravdu slavným se stal až v roce 1960 ve filmu Sedm statečných (The Magnificient Seven). Hrál ve více než šedesáti filmech.

Zemřel v Los Angeles na zápal plic. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Filmografie

  • 1951 The Mob
  • 1951 The People Against O'Hara
  • 1951 You're in the Navy Now
  • 1952 Battle Zone
  • 1952 Bloodhounds of Broadway
  • 1952 Diplomatic Courier
  • 1952 My Six Convicts
  • 1952 Pat and Mike
  • 1952 Red Skies of Montana
  • 1952 The Marrying Kind
  • 1953 House of Wax
  • 1953 Miss Sadie Thompson
  • 1953 The Clown
  • 1953 Torpedo Alley
  • 1954 Apache
  • 1954 Crime Wave
  • 1954 Drum Beat
  • 1954 Riding Shotgun
  • 1954 Tennessee Champ
  • 1954 Vera Cruz
  • 1955 Big House, U.S.A.
  • 1955 Target Zero
  • 1956 Jubal
  • 1957 Run of the Arrow
  • 1958 „Man with a Camera“
  • 1958 Gang War
  • 1958 Machine-Gun Kelly
  • 1958 Showdown at Boot Hill
  • 1958 Ten North Frederick
  • 1958 When Hell Broke Loose
  • 1959 Never So Few
  • 1960 Sedm statečných (The Magnificent Seven)
  • 1961 A Thunder of Drums
  • 1961 Master of the World
  • 1961 X-15
  • 1962 „Empire“
  • 1962 Kid Galahad
  • 1962 This Rugged Land
  • 1963 4 for Texas
  • 1963 The Great Escape
  • 1963 The Travels of Jaimie McPheeters
  • 1964 Guns of Diablo
  • 1965 Battle of the Bulge
  • 1965 The Sandpiper
  • 1966 This Property Is Condemned
  • 1967 Tucet špinavců (The Dirty Dozen)
  • 1967 The Meanest Men in the West
  • 1968 Adieu l'ami
  • 1968 C'era una volta il West
  • 1968 La Bataille de San Sebastian
  • 1968 Villa Rides
  • 1969 Le Passager de la pluie
  • 1969 Twinky
  • 1969 Tenkrát na západě (Once upon a time in the West)
  • 1970 Citta violenta
  • 1970 De la part des copains
  • 1970 You Can't Win 'Em All
  • 1971 Chato's Land
  • 1971 Quelqu'un derriere la porte
  • 1971 Krvavé slunce (Soleil rouge)
  • 1971 The Bull of the West
  • 1972 The Mechanic
  • 1972 The Valachi Papers
  • 1973 The Stone Killer
  • 1973 Valdez, il mezzosangue
  • 1974 Death Wish
  • 1974 Mr. Majestyk
  • 1975 Breakheart Pass
  • 1975 Breakout
  • 1975 Hard Times
  • 1976 From Noon Till Three
  • 1976 St. Ives
  • 1977 Raid on Entebbe
  • 1977 Telefon
  • 1977 The White Buffalo
  • 1979 Love and Bullets
  • 1981 Death Hunt
  • 1982 Death Wish II.
  • 1983 10 to Midnight
  • 1984 The Evil That Men Do
  • 1985 Death Wish 3
  • 1986 Act of Vengeance
  • 1986 Murphy's Law
  • 1987 Assassination
  • 1987 Death Wish 4: The Crackdown
  • 1988 Messenger of Death
  • 1989 Kinjite: Forbidden Subjects
  • 1990 Borderline
  • 1990 Caboblanco
  • 1991 The Indian Runner
  • 1991 Yes Virginia, There Is a Santa Claus
  • 1993 Donato and Daughter
  • 1993 La Classe américaine
  • 1993 The Sea Wolf
  • 1994 Death Wish V: The Face of Death
  • 1995 Family of Cops
  • 1997 Breach of Faith: Family of Cops II.
  • 1999 Family of Cops III.

Související články



Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!