Cameron Diaz

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23176 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz v roce 2007
Rodné jméno Cameron Michelle Diaz
Narození 30. srpna 1972
San Diego, Kalifornie
Aktivní roky 1988-
Významná(é) role Tina Carlyle
Maska
Kimberly Wallace
Svatba mého nejlepšího přítele
Mary Jensen
Něco na té Mary je
Lotte Schwartz
V kůži Johna Malchoviche
Natalie Cook
Charlieho andílci

Cameron Michelle Diaz (narozena 30. srpna 1972, San Diego, Kalifornie, USA) je americká herečka čtyřikrát nominovaná na Zlatý Globus a bývalá modelka. Je známá z filmů Maska, Něco na té Mary je, Svatba mého nejlepšího přítele, Charlieho andílci, dabing princezny Fiony ve filmu Shrek, Gangy New Yorku, Prostě sexy a Zná ji jako svý boty. Cameron Diazová je druhá ze dvou hereček (spolu s Julia Robertsovou) která patří do tzv. $20 Million Club, dostala se tam po příjmu peněz z Charlieho andílci: Na plný pecky.

Nominace na ocenění

  • 1999: Zlatý Globus pro nejlepší herečku za Něco na té Mary je
  • 2000: Zlatý Globus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za V kůži Johna Malkoviche
  • 2000: Cena SAG pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za V kůži Johna Malkoviche
  • 2000: Cena BAFTA pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za V kůži Johna Malkoviche
  • 2002: Zlatý Globus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za Vanilkové nebe
  • 2002: Cena SAG pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za Vanilkové
  • 2003: Zlatý Globus pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za Gangy New Yorku

Vybraná filmografie

  • Maska (1994)
  • Poslední smích (1995)
  • Ona, jedině ona (1996)
  • Líbanky bez ženicha (1996)
  • Hlava nad vodou (1996)
  • Falešné svědectví (1997)
  • Svatba mého nejlepšího přítele (1997)
  • Extra život (1997)
  • Strach a hnus v Las Vegas (1998)
  • Něco na té Mary je (1998)
  • Šest pohřbů a jedna svatba (1998)
  • V kůži Johna Malkoviche (1999)
  • Vítězové a poražení (1999)
  • Co vlastně ženy chtějí? (2000)
  • Charlieho andílci (2000)
  • Vítejte v Hollywoodu (2000)
  • The Invisible Circus (2001)
  • Shrek (2001) (dabing)
  • Vanilkové nebe (2001)
  • Ulejváci (2002)
  • The Sweetest Thing (2002)
  • Minority Report (2002)
  • Gangy New Yorku (2002)
  • Shrek 4-D (2003) (krátkometrážní) (dabing)
  • Charlieho andílci: Na plný pecky (2003)
  • Shrek 2 (2004) (dabing)
  • Zná ji jako svý boty (2005)
  • Prázdniny (2006)
  • Shrek Třetí (2007) (dabing)

Chystané

  • Shrek 4 (2010) (dabing)
  • Co se stalo v Las Vegas(2009)
logo Wikimedia Commons
Wikimedia Commons nabízí obrázky, zvuky či videa k tématu


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!