Bruce Springsteen

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23179 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

Základní informace
Rodné jméno Bruce Frederick Joseph Springsteen
Jinak zvaný "The Boss"
Narození 23. září 1949 Freehold
Původ USA Freehold, New Jersey, USA
Žánry Rock
Heartland rock
Folk
Povolání Zpěvák-skladatel
Nástroje Zpěv
Kytara
Harmonika
Piano
Aktivní roky 1965 – současnost
Vydavatel Columbia Records
Příbuzná
témata
E Street Band
The Castiles
Steel Mill
Dr. Zoom and the Sonic Boom
Bruce Springsteen Band
The Seeger Sessions Band
USA for Africa
Web www.brucespringsteen.net
Významný nástroj
Fender Telecaster

Bruce Frederick Joseph Springsteen (* 23. září 1949 Freehold, New Jersey) je americký folkový kytarista, zpěvák a textař. Učinkuje a na turné často jezdí se skupinou E Street Band, ale také jako sólový hudebník s jinými muzikanty. Získal také 15 ocenění od Grammy. Mezi jeho nejznámější alba patří Born to Run a Born in the U.S.A..

V sedmi letech viděl v Ed Sullivan Show učinkovat Elvise Presleyeho a tak se začal zajímat o muziku. Ve 13 letech si za 18 dolarů koupil první kytaru a začal se učit s místními kytaristy.

Diskografie

  • 1973: Greetings from Asbury Park, N.J.
  • 1973: The Wild, the Innocent and the E Street Shuffle
  • 1975: Born to Run
  • 1978: Darkness on the Edge of Town
  • 1980: The River
  • 1982: Nebraska
  • 1984: Born in the U.S.A.
  • 1987: Tunnel of Love
  • 1992: Human Touch
  • 1992: Lucky Town
  • 1995: The Ghost of Tom Joad
  • 2002: TThe Rising
  • 2005: Devils & Dust
  • 2006: We Shall Overcome: The Seeger Sessions
  • 2007: Magic




Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!