Dalibor Janda

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23174 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Dalibor Janda

Dalibor Janda - vystoupení srpen 2008 Vyškov
Dalibor Janda
Narození
Datum: 23. března 1953
Místo: Česko Hranice

Dalibor Janda (* 23. března 1953 Hranice) je český zpěvák pop-music, známý především v 80. letech 20. století. V letech 1986, 1987 a 1988 získal ocenění Zlatého slavíka. Jeho nejúspěšnější písnička je Hurikán.[zdroj?]

Na české hudební scéně se objevil až koncem 70. let a jeho popularita velmi rychle stoupala. Jeho první hit Jahodový kokteil vyšel v roce 1983. Na výsluní vydržel až do konce 80. let. Dnes vystupuje pouze příležitostně.

Diskografie

  • Hurikán (1985/86) – Zlatá deska
  • Kde jsi (1987) – Zlatá deska
  • 10 prstů pro život (1988)- Zlatá deska
  • Take them to mars(1989)
  • Jen ty samotná a já (1990)
  • Povídání s písničkami (1991)
  • Co se má stát, to se stane (1992)- Zlatá deska
  • Zlatý výběr (1993)Zlatá a Platinová deska
  • V lásce nejsou mapy (1994)
  • Harmonie zvěrokruhu (1995)Zlatá deska
  • Krásně šílená (1996)
  • 18 hitů o lásce (1998)Zlatá deska
  • Ty jsi můj benzín (2000)
  • Hurikán koktejl (2001)
  • Roky jako motýli (2003)
  • Jeden den (2006)
  • Páté poschodí (2007)

Literatura

  • Rohál, R. Populární slovník českých zpěváků. Praha 2004
  • Melodie, 25, 1987, č. 2
  • Matzner, A., Poledňák, I., Wasserberger, I. Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby 3. Praha 1990
  • Kolektiv autorů. Český biografický slovník XX. století. 1. A-J. Praha 1999


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!