Curved Air

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23174 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Curved Air

Curved Air
Původ Anglie Londýn, Anglie
Žánry progressive rock
Aktivní roky 1969 - 1976, 1990, 1990
Web www.curvedair.com
Členové
Francis Monkman
Darryl Way
Sonja Kristina Linwood
Florian Pilkington-Miksa
Rob Martin
Dřívější členové
Ian Eyre
Mike Wedgwood
Eddie Jobson
Kirby Gregory
Jim Russell
Phil Kohn
Mick Jacques
Stewart Copeland
Tony Reeves
Alex Richman

Curved Air byla britská skupina, průkopník progressive rocku.

Obsah

Historie

Skupinu v roce 1969 založili hudebníci:

  • Francis Monkman (klávesy, kytara)
  • Darryl Way (elektrické housle, zpěv)
  • Sonja Kristina Linwood (zpěv)
  • Florian Pilkington-Miksa (bicí)
  • Rob Martin (baskytara).

Skupina se vyvinula ze skupiny Sisyphus [1] a byla pojmenována Francisem Monkmanem podle skladby A Rainbow in Curved Air, jejímž autorem byl současný skladatel Terry Riley.

Skupina prodělávala časté změny:

Pouze Sonja Kristina zůstala jako jediná ze zakládajících členů. Monkman, člen Academy of St. Martin ve Fields, později hrál s kytaristou Johnem Williamsem ve skupině nazvané Sky.

Hudebníci pocházeli z dosti odlišných uměleckých oblastí, klasické, folkové a elektronické hudby, konečným produktem pak byla směs progressive rocku, folk rocku a jazzových fúzí s klasickými prvky.

Skupina prorazila v roce 1970 debutovým albem , Airconditioning, které dosáhlo pozice číslo 8 v žebříčku britské hitparády a bylo druhým vydaným obrázkovým diskem, první vydala skupina Saturnalia o rok dříve. V roce 1976 skupina nahrála jejich tehdy poslední studiové album. Později se skupina několikrát sešla ve své původní sestavě za účelem odehrání koncertu, přičemž v roce 1990 vzniklo jejich další živé album.

Diskografie

Alba

  • Airconditioning (1970)
  • Second Album (1971)
  • Phantasmagoria (1972)
  • Air Cut (1973)
  • Live (1975)
  • Midnight Wire (1975)
  • Airborne (1976)
  • Lovechild (záznam v roce 1973, vydáno 1990)
  • Live At The BBC (1995)
  • Alive, 1990 (2000)

Singly

  • It Happened Today / Vivaldi / What Happens When You Blow Yourself Up (1971)
  • Back Street Luv / Everdance (1971)
  • Sarah's Concern / Phantasmagoria (1972)
  • Desiree / Kids to Blame (1976)
  • Baby Please Don't Go / Broken Lady (1976)
  • Renegade / We're Only Human (1984)

Umělci

  • Sonja Kristina
  • Darryl Way
  • Francis Monkman
  • Florian Pilkington-Miksa
  • Rob Martin
  • Ian Eyre
  • Mike Wedgwood
  • Eddie Jobson
  • Kirby Gregory
  • Jim Russell
  • Phil Kohn
  • Stewart Copeland
  • Mick Jacques
  • Tony Reeves
  • Alex Richman


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!