Brutus (skupina)

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23164 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Brutus (skupina)

Brutus je česká rocková a taneční skupina, která pro svůj styl razí termín pravý bigbít. Skupina je považována za legendu českého tancovačkového bigbítu. [1]

Obsah

Historie

Skupina vznikla v roce 1967 pod jménem Mandragora. V době normalizace byla několikrát nucena činnost pozastavit a vždy ji obnovila pod novým názvem (Elektronik, Brutus, Kyklop). Po sametové revoluci vystupuje pod názvem Brutus a objíždí se svými čtyřhodinovými zábavovými koncerty celou Českou republiku, od sálů velkých měst po sokolovny v zapadlých vesnicích. V roce 1995 skupina hrála ve filmu Indiánské léto Saši Gedeona. Skupina spolupracovala např. s legendárními UK Subs, TV Smith, Suzie Quatro, Dr. Feelgood nebo slovenskými Zóna A či No Name. Úzce spolupracují s britskými The Vibrators. [2][3]

Členové skupiny

Za celou historii skupiny se v ní vystřídalo na 42 muzikantů. V současnosti hraje kapela ve složení Vladimír Hasal (oficiální kapelník), Alexander "Sáša" Pleska (front man), Petr Bradáč, Michal Cerman, Pavel Fišar, Václav Košař, Milan Křížanovský, František Matějovský, Jan Monhartand Zbyněk Šlajchrt.

Diskografie

  • Třikrát denně akt (1991, 2. vyd. rozšířené o 2. CD s live nahrávkami, 2002)
  • Mám horečku (1992)
  • Somráci - Live (1993)
  • Celý večer rock and roll (1994)
  • Gorila (1995)
  • Best of Brutus(1997)
  • Deme na to (1998)
  • Alko alkohol (1999, singl)
  • Dík za číslo (2005)


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!