Bruce Dickinson

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23173 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Bruce Dickinson

Bruce Dickinson

Základní informace
Rodné jméno Paul Bruce Dickinson
Narození 7. srpna 1958
Anglie Worksop, Nottinghamshire, Anglie
Žánry Heavy metal, Hard rock
Nástroje Zpěv, Kytara
Aktivní roky 1976 – současnost
Vydavatel EMI
PHANTOM
Příbuzná
témata
Iron Maiden
Samson
Web www.screamforme.com

Paul Bruce Dickinson (* 7. srpna 1958, Worksop, Nottinghamshire, Anglie) je legendární zpěvák heavymetalové kapely Iron Maiden. Do roku 1980 působil v kapele Samson, ale v roce 1981 se připojil k Iron Maiden. Jeho první nahrávka s Iron Maiden byla na albu The Number of the Beast z roku 1982. V roce 1993 kapelu opustil a věnoval se vlastní tvorbě, ale roku 1999 se vrátil zpět ke kapele, kde působí dodnes.

Své první sólové album Tattooed Millionare natočil Bruce Dickinson v roce 1990 ještě když působil ve skupině Iron Maiden. Na albu také hrál kytarista Janick Gers, který později hrál v Iron Maiden. Další album vyšlo v roce 1994 a obsahovalo hit Tears of the Dragon.

Album Skunkworks z roku 1996, které produkoval Jack Endin, nebylo přijato fanoušky s úspěchem. V roce 1997 se Bruce vrátil k heavy metalu albem Accident of Birth a zahájil tak spolupráci s kytaristou Royem Z a Adrianem Smithem, který stejně jako Bruce působil v kapele Iron Maiden. O rok později vyšlo další úspěšné album The Chemical Wedding, k němuž bylo v roce 1999 vydáno živé album Scream for Me Brazil.

Po nahrání dvou alb se skupinou Iron Maiden Bruce nahrál své další sólové album Tyranny of Souls, které vyšlo v květnu 2005, na kterém se však už nepodílel kytarista Adrian Smith. Bruce Dickinson také pracuje jako pilot Boeingu 757, nahrává povídky pro děti a také reprezentoval Anglii v šermu.

Obsah

Diskografie

Speed

  • Man In The Street 7" (1980)

Samson

  • Survivors (1979) (Bruce se k nim připojil až po nahrání alba, objevuje se pouze na znovuvydání)
  • Head On (1980)
  • Shock Tactics (1981)
  • Live at Reading 1981 (1990)

Iron Maiden

2006
2006

Bruce Dickinson

  • Tattooed Millionaire (1990)
  • Balls to Picasso (1994)
  • Alive in Studio A (1995)
  • Skunkworks (1996)
  • Accident of Birth (1997)
  • The Chemical Wedding (1998)
  • Scream for Me Brazil (1999)
  • The Best of Bruce Dickinson (2001)
  • Tyranny of Souls (2005)

Videa a DVD od Iron Maiden

  • Video Pieces (1983)
  • Behind the Iron Curtain (1985)
  • Live After Death (1985)
  • 12 Wasted Years (1987)
  • Maiden England (1989)
  • The First Ten Years: The Videos (1990)
  • From There to Eternity (1992)
  • Donington Live 1992 (1993)
  • Raising Hell (1994)
  • Classic Albums: The Number of the Beast (2001)
  • Rock in Rio (2002)
  • Visions of the Beast (2003)
  • The Iron Maiden History Part I: The Early Days (2004)
  • Death on the Road (2005)

Videa a DVD od Bruce Dickinsona

  • Dive! Dive! Live! (1991)
  • Skunkworks Live Video (1997)
  • Anthology (2006)





Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!