Bob Geldof

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23160 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Bob Geldof

Bob Geldof
1991
1991
Základní informace
Rodné jméno Robert Frederick Xenon (nebo "Zenon") Geldof
Jinak zvaný Bob Geldof
Narození 5. října 1951
Původ Irsko Dún Laoghaire, Dublin, Irsko
Žánry Rock
Povolání Muzikant
aktivista
Nástroje Zpěv, kytara
Aktivní roky 1975-dosud
Příbuzná
témata
Boomtown Rats
Web www.bobgeldof.com

Robert Frederick Xenon Geldof KBE, známý jako Bob Geldof (* 5. října 1951) je irský zpěvák, muzikant, herec a politický aktivista. V letech 19751986 měl skupinu The Boomtown Rats, se kterou vydal 6 alb. V roce 1984 založil superskupinu Band Aid a vydali skladbu 'Do They Know It's Christmas?', aby získali finance pro hladové děti v Etiopii.

V roce 1982 si Bob Geldof zahrál hlavní postavu dospělého Pinka ve filmu The Wall, který byl natočen jako součást stejnojmenného projektu skupiny Pink Floyd pole scenáře baskytaristy skupiny Rogera Waterse.

13. července 1985 zorganizoval charitativní akci Live Aid na které vystoupili přední zpěváci a skupiny. V roce 2005 zorganizoval 6 koncertů s názvem Live 8 a kampaň „Make Poverty History“. Následně v r. 1986 britskou královnou jako první rocková hvězda pasován na rytíře.

Obsah

Diskografie

S Boomtown Rats

  • The Boomtown Rats (1977)
  • A Tonic For The Troops (1978)
  • The Fine Art Of Surfacing (1979)
  • Mondo Bongo (1981)
  • V Deep (1982)
  • In The Long Grass (1984)

Sólová alba

  • Deep in the Heart of Nowhere (Mercury/Universal) 1986
  • Vegetarians of Love (Mercury/Universal) 1990
  • The Happy Club (Mercury/Universal) 1992
  • Loudmouth (the Best of) (Vertigo/Universal) 1994
  • Sex, Age & Death (Eagle Rock/Edel) 2001
  • Great Songs of Indifference – The Anthology (Mercury/Universal) 2006


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!