Blind Guardian

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23164 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Blind Guardian

Blind Guardian

Základní informace
Původ Německo Krefeld, Německo
Žánry Speed metal (zpočátku)
Power metal
Aktivní roky 1984-dosud
Vydavatel No remorse, Virgin, Century Media, Nuclear Blast
Příbuzná
témata
Demons & Wizards
Iced Earth
Helloween
Gamma Ray
Web Oficiální web
Členové
Hansi Kürsch
Andre Olbrich
Marcus Siepen
Frederik Ehmke
Dřívější členové
Thomas "Thomen" Stauch
Markus Dörk
Christof Theissen
Hans-Peter Frey

Blind Guardian je německá hudební skupina založená roku 1985 ve městě Krefeld jako speed metalové těleso s názvem Lucifer's Heritage. První album, pojmenované Battalions Of Fear, vydala již pod svým současným názvem v sestavě: Hansi Kürsh (zpěv a baskytara), Andre Olbrich (kytary), Marcus Siepen (kytary) a Thomas Stauch (bicí).

Ve stejném složení kapela úspěšně fungovala téměř dvacet let a vydala alba: Follow The Blind (1989), Tales From The Twilight World (1991), Somewhere Far Beyond (1992), živák Tokyo Tales (1993), Imagination From The Other Side (1995), Nightfall In Middle-Earth (1998), A Night At The Opera (2002), živák Live (2003) a DVD Imagination Through The Looking Glass (2004). Za dobu své existence se hudba kapely vyvinula v kombinaci power a speed metalu, která však z definic obou žánrů silně vybočuje. V roce 2005 se stal novým bubeníkem kapely Frederik Ehmke a spolu s ním Blind Guardian začali pracovat na novém albu A Twist In The Myth, jež vyšlo na podzim roku 2006 pod distribucí firmy Nuclear Blast.

Mezi témata, o která se kapela při své tvorbě opírá, patří především literatura (J. R. R. Tolkien, Stephen King…), bájná historie (antické eposy), fantasy motivy a vzácně i reflexe světových událostí.

Obsah

Poznámky, zajímavosti

Od alba Nightfall In Middle-Earth se frontman kapely Hansi Kürsh soustředí již jen na zpěv a na baskytaru hraje hostující Oliver Holzwarth.

V roce 2005 opustil dlouholetý bubeník Thomas Stauch kapelu z důvodů rozdílných názorů na její budoucí vývoj. Jeho místo zaujal Frederik Ehmke.

Nightfall In Middle-Earth je koncepční album, které zhudebňuje příběh díla Silmarillion spisovatele J. R. R. Tolkiena .

Blind Guardian jsou obecně považováni za kultovní mimo-mainstreamovou metalovou kapelu.

Diskografie

hlavní článek: Diskografie Blind Guardian

Studiovky

  • Battalions of Fear (1988)
  • Follow the Blind (1989)
  • Tales from the Twilight World (1990)
  • Somewhere Far Beyond (1992)
  • Imaginations from the Other Side (1995)
  • Nightfall in Middle-Earth (1998)
  • A Night at the Opera (2002)
  • A Twist in the Myth (2006)

Sestava

Současná sestava

Bývalí členové

  • Thomas Stauch - bicí (1985-1986, 1987-2005)
  • Marcus Dork - kytary (1985-1986)
  • Christoff Theissen - kytary (1986-1987)
  • Hans-Peter Frey - bicí (1986-1987)

Hostující hudebníci

  • Kai Hansen - zpěv (1989-1992)
  • Oliver Holzwarth - baskytara (od 1998)
  • Alex Holzwarth - bicí (2003) turné
  • Mathias Wiesner - klávesy
  • Michael Schüren - klávesy (1998)
  • Rolf Köhler, Thomas Hackmann, Olaf Senkbeil, Billy King - sbory (od 1990)


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!