Ben Harper

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23164 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Ben Harper

Ben Harper
Ben Harper
Ben Harper
Základní informace
Rodné jméno Benjamin Chase Harper
Narození 28. října 1969
USA Claremont, Kalifornie, USA
Žánry rock, folk, blues, gospel, reggae
Povolání zpěvák, písničkář, steel kytarista, kytarista
Nástroje Weissenborn
kytara
bicí
Aktivní roky 1992 - současnost
Vydavatel Virgin
Web www.benharper.net
Významný nástroj
weissenborn guitar

Benjamin Chase „Ben“ Harper (* 28. října 1969, Claremont, Kalifornie, USA) je americký kytarista, zpěvák a autor písní, dvojnásobný držitel hudební ceny Grammy. Specializuje se techniku tzv. slide kytary.

Na kytaru hraje už dětských let, kdy se na ní začal učit ve svém rodném kalifornském Claremontu. Svojí debutovou desku nahrál v roce 1994, jmenovala se Welcome to the Cruel World. Na začátku svojí kariéry vzbudil více pozornosti v Evropě než ve Spojených státech. Dříve než se stal všeobecné respektovaným ve své rodné zemi, byl hvězdou ve Francii, Nizozemí a Německu. Dokazuje to fakt, že byl hodně často zván na letní festivaly právě do těchto zemí. V roce 2003 ho francouzská verze časopisu Rolling Stone dokonce zvolila hudební osobností roku.

Harper se také účastní všemožných charitativních akcí. V říjnu 2004 se podílel na albu For the Lady, které bylo věnováno lidem v Barmě a Aung San Suu Kyi – v té době uvězněné laureátce Nobelovy ceny míru. V roce 2007 přispěl svou coververzí písně Johna Lennona Beautiful Boy na charitativním CD Instant Karma: The Amnesty International Campaign to Save Darfur (které mělo upozornit na krizi v sudánském Darfúru).

Harper také objevil písničkáře Jacka Johnsona, jeho demo poslal svému producentovi J. P. Plunierovi, který také produkoval první Johnsonovu desku.

Diskografie

Rok Název alba Ocenění
1992 Pleasure and Pain
1994 Welcome to the Cruel World
1995 Fight for Your Mind zlatá deska
1997 The Will to Live, 89. místo v USA
1999 Burn to Shine 67. místo v USA
2001 Live From Mars zlatá deska, 70. místo v USA
2003 Diamonds on the Inside 2. místo v Rakousku, 19. v USA
2004 There Will Be a Light (s Blind Boys of Alabama) 81. místo v USA
2005 Live at the Apollo (s Blind Boys of Alabama) zlatá deska, 70. místo v USA
2006 Both Sides of the Gun 1. v Rakousku, 7. v USA
2007 Lifeline 9. v USA, 6. v Evropě




Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!