Aled Jones

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23164 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Aled Jones

Aled Jones v roce 2006
Aled Jones v roce 2006

Aled Jones (* 29. prosince 1970 Bangor) je welšský zpěvák známý v mládí svým sopránem. V současnosti je jeho hlas barytonový.

Jones se narodil v městečku Bangor na severu Walesu jako syn učitelky a projektanta lodí. V místním kostele navštěvoval od svých devíti let sbor a během dvou let se stal hlavním sólistou. Na dráhu profesionálního hudebníka se vydal o málo později, první sólové album mu vyšlo již v roce 1983, tedy v jeho třinácti letech. V kariéře zpěváka pokračuje doposud.

V letech 2002–2004 se nechal na albech doprovázet londýnským chlapeckým sborem Libera.

Sólová diskografie

  • Diolch â Chân (1983)
  • Ave Maria (1984)
  • Voices from the Holy Land (1985)
  • All Through the Night (1985)
  • Carols for Christmas (Christmas Album) (1985)
  • Aled Jones With the BBC Welsh Chorus (1985)
  • Aled - Music from the TV Series (1986)
  • Where E'er You Walk (1986)
  • Pie Jesu (1986)
  • An Album of Hymns (1986)
  • Handel: Athalia (1986)
  • Sailing (1987)
  • Faure: Requiem Bernstein: Chichester Psalms (1986)
  • The Best of Aled Jones BBC Records(1985)
  • The Best of Aled Jones 10 Records (1987)
  • The Very Best of Aled Jones (1988)
  • From the Heart (2000)
  • Aled (2002)
  • Hear My Prayer (2003)
  • Higher (2003)
  • The Christmas Album (2004)
  • A Journey with Aled Jones (2005)
  • New Horizons (2005)
  • You Raise Me Up – The Best of Aled Jones (2006)
  • Reason to Believe (2007)

Reference

Tento článek je zčásti nebo zcela založen na překladu článku Aled Jones na anglické Wikipedii.



Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!