Alain Corneau

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23164 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Alain Corneau

Alain Corneau (*7. srpna 1943 Meung-sur-Loire Francie) je francouzský filmový režisér a spisovatel. Původním povoláním hudebník.

Pracoval s režisérem Costou-Gavrasem jako jeho asistent. Tehdy také poprvé spolupracoval s francouzským hercem Yvem Montandem, se kterým se setkal ještě několikrát během své kariéry.

V roce 1989 natočil podle knihy italského spisovatele Antonia Tabucchiho film Indické nokturno (Nocturne indien) s Jean-Huguesem Angeladem v hlavní roli.

Obsah

Filmografie

  • Le Deuxi?me souffle (2007)
  • Les Mots bleus (2004)
  • Strach a chvění (Stupeur et tremblements) (2003)
  • Le prince du pacifique (2000)
  • Le cousin (1997)
  • Le nouveau monde (1995)
  • Všechna jitra světa (Tous les matins du monde)(1991)
  • Indické nokturno (Nocturne indien) (1989)
  • Le mome (1986)
  • Fort Saganne (1984)
  • Le choix des armes (1981)
  • Série noire (1979)
  • La menace (1977)
  • Police Python 357 (1975)
  • France société anonyme (1974)

Odkazy

Reference

Tento článek je zčásti nebo zcela založen na překladu článku na anglické Wikipedii.



Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!