Aaliyah

Kategorie: Nezařazeno (celkem: 23174 referátů a seminárek)

Informace o referátu:

Příbuzná témata



Aaliyah

Aaliyah
Rodné jméno Aaliyah Dana Haughton
Narození 16. ledna 1979
USA Brooklyn, New York
Původ USA Detroit, Michigan
Úmrtí 25. srpna 2001
Bahamy Abaco Islands, Bahamy
Žánry pop
dance-pop
Pop rock
Hip hop soul
Soul
R&B
Povolání zpěvačka, herečka, tanečnice, modelka
Aktivní roky 1991-2001
Vydavatel Blackground Records
Jive Records
Atlantic Records
Universal Records
Web Aaliyah.com

Aaliyah, celým jménem Aaliyah Dana Haughton, (16. ledna 1979 Detroit – 25. srpna 2001 Bahamy) byla americká zpěvačka R&B, tanečnice, modelka a herečka. Za svoji krátkou kariéru stačila nahrát mnoho hitů. Hrála ve filmu Královna prokletých královnu Akashu a také si zahrála po boku Jeta Li ve snímku Romeo musí zemřít jako Trish ODay. Krátce po natočení filmu (2001) zemřela při havárii letadla, podle vyšetřování za nehodou stála chyba pilota.

Diskografie

Rok Album Umístění Prodej a certifikace
USA. UK NZ FRA NL NĚM RAK ŠVY DAN NOR ŠVE FIN
1994 Age Ain't Nothing But a Number
  • 1. studiové album
  • Vydáno: 24. května 1994
18 23 - - - - - - - - - - USA: 3,0 millionu
Certifikace: 2× Platina
1996 One in a Million
  • 2. studiové album
  • Vydáno: 27. srpna 1996
18 33 - - - - - - - 41 - USA: 3,0 millionu
Certifikace: 2× Platina
2001 Aaliyah
  • 3. studiové album
  • Vydáno: 17. července 2001
1 5 25 9 9 9 21 6 34 30 23 33 USA: 2,5 millionu
Certifikace: 2x Platina
2002 I Care 4 U
  • Best of album
  • Vydáno: 10. prosince 2002
3 4 10 4 10 2 16 3 39 17 37 15 USA: 1,6 millionu
Certifikace: Platina


Nový příspěvek


Ochrana proti spamu. Kolik je 2x4?



Na-mobil.cz

Spřátelené weby

Přidat stránku k oblíbeným

Nejnovější v diskusi

Diskusní fórum »

TIP: Chcete zkrátit dlouho chvíli sobě nebo blízkému?
Klikněte na Puzzle-prodej.cz a vyberte si z 5000 motivů skladem!
TIP: Hračky a hry za dobré ceny?
Klikněte na Hračky obchod.cz a vyberte si z tisícovky hraček skladem!